Hospitality

Zo wint u ook het hart van de moderne, kritische reiziger

Nu de hotelbranche haar deuren weer opent voor gasten, onderzoeken we bij Tarkett hoe we functie en vorm kunnen combineren bij het tegemoetkomen aan de wensen van de bewuste reiziger.

 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor reizigers

In de horeca is esthetiek belangrijk, maar als het gaat om het aantrekken van gasten, is dat niet het enige. De pandemie heeft mensen aan het denken gezet, waardoor onze gezondheid en die van onze planeet in het middelpunt van de belangstelling staan.

Uit een recente studie van Booking.com blijkt zelfs dat 82% van de reizigers wereldwijd zich beter zou voelen bij een verblijf in een milieubewuste accommodatie. Nu de hotelsector weer gasten begint te verwelkomen, is er een duidelijke behoefte om ruimtes te creëren die geweldige belevingen bieden en tegelijkertijd goed zijn voor het milieu.

 

Mogelijkheden om vorm en functie met elkaar te combineren

We praten veel over ‘vorm’ in hospitality design, maar om duurzaamheid te garanderen moeten we ook ‘functie’ onderzoeken. Hier onderzoeken we enkele mogelijkheden om die twee te combineren – bekeken vanuit de vloer.

Grand hotel met duurzame vloeren geleverd door tarkett

Zorg voor een propere lucht

Eén zo’n mogelijkheid is de binnenluchtkwaliteit, die kan worden aangetast door onzichtbare bedreigingen zoals fijnstof, vocht en chemicaliën. Zelfs vóór de pandemie was de wereldwijde roep om propere lucht al urgent, zowel vanuit milieu- als vanuit gezondheidsperspectief.

Een positieve stap om dit in de hand te houden is het toepassen van een vloeroplossing die de luchtkwaliteit binnenshuis helpt te verbeteren en die een uitstekende reputatie heeft op het gebied van duurzaamheid. De DESSO AirMaster® tapijtcollecties van Tarkett helpen bijvoorbeeld fijnstof effectiever op te vangen dan welke andere vloer dan ook en is 100% recycleerbaar in ons eigen tapijtrecyclagecentrum. Dit is dus zowel voor mens als planeet een verantwoorde keuze.

Bespaar tijd en geld bij het schoonmaken

Vanzelfsprekend is hygiëne een andere topprioriteit in de horecasector, zeker de afgelopen twaalf maanden. Door te kiezen voor materialen die eenvoudig schoon te maken zijn, zoals luxe vinyltegels en -planken, kan de hoeveelheid schadelijke chemicaliën die in de atmosfeer terechtkomen, worden verminderd. Daarnaast is het niet nodig om veel geld uit te geven aan ingewikkelde schoonmaakprotocollen.

Het aanschaffen van duurzame producten van hoge kwaliteit is ook een manier om afval op langere termijn te verminderen. Een goed voorbeeld hiervan is de Tarkett iD Inspiration collectie, die volledig kan worden gerecycleerd in ons ReStart® terugname- en recyclageprogramma. Al het snijafval is recycleerbaar in ons recyclagecentrum in Clervaux. Recycleren na gebruik is al mogelijk met onze klikdesigns.

Tips om de kritische, moderne reiziger te winnen in uw hotel

Zorg voor minimaal omgevingsgeluid

Als het op hotelontwerp aankomt, spreekt het voor zich dat geluidsisolatie de sleutel is tot een ontspannende gastervaring. U wilt immers uw gasten een prettig verblijf bieden zonder geluidsoverlast. Tapijttegels voorzien van een rug die zowel de geluidabsorptie als geluidsisolatie optimaliseert, bieden een geweldige manier om de perfecte ambiance te creëren die het welzijn van de gasten in acht neemt.

Hoteliers kunnen unieke vloerbedekleding vinden die speciaal zijn ontworpen voor de hospitalitysector en die eindeloze designmogelijkheden combineren met akoestische eigenschappen en milieuvriendelijkheid. Een voorbeeld hiervan is de Mode-collectie van Tarkett; een nieuwe prachtige ''design'' vloeroplossing, gemaakt van 100% gerecycleerde garens met toegevoegde geluidsabsorberende functionaliteit. Er is ook een optie om een 100% recycleerbare rug te gebruiken.

 


Toekomstbestendig betekent de functie naar de voorgrond brengen

Of u nu bestaande ruimtes wilt opknappen of aan een nieuwbouwproject begint, uw gasten zullen waarschijnlijk op zoek gaan naar het beste van twee werelden: instagramwaardige interieurs, maar met een blijvende nadruk op hoge kwaliteit, milieuvriendelijke materialen en design.

Wilt u advies over welke vloeroplossing het beste past in uw locatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Gregory Van Overmeeren

Geschreven door

Gregory Van Overmeeren

Lees ook

Klimaatdoelen Tarkett door SBTi beoordeeld

Een positieve impact hebben op de aarde is de hoogste prioriteit voor ons. Wij zijn ervan overtuigd dat klimaatdoelstellingen ambitieus, consistent ...

LEES MEER

Earth Overshoot Day 2023: mensheid leeft vanaf 2 augustus op de poef

Earth Overshoot Day identificeert jaarlijks de dag waarop het “natuurlijk budget” wereldwijd is verbruikt. Dit budget bestaat uit de hoeveelheid ...

LEES MEER
Nieuwsbrief