Veilig terugkeren in de gastvrijheidssector – kom tegemoet aan wensen van uw gasten op het gebied van binnenluchtkwaliteit in uw hotel

Het begrijpen van en inspelen op het veranderende gedrag van consumenten is essentieel voor het herstel van de horecasector. Volgens onderzoek naar het sentiment van de consument ten aanzien van horeca-inrichtingen en covid-19, vindt de overgrote meerderheid - 91% - dat de binnenluchtkwaliteit belangrijk is om de verspreiding van het virus te voorkomen. Daarnaast zegt 77% van de consumenten dat beschikbare informatie over de binnenluchtkwaliteit van een hotel van invloed is op hun beslissing om al dan niet te boeken.

Dus hoe kan een hotel dat zijn gasten gerust wil stellen aan deze ‘onzichtbare’ behoefte voldoen? Door interieurproducten en –materialen te kiezen die welzijn echt ondersteunen.

 

Laat uw gasten gemakkelijker ademen in uw hotel met een betere binnenluchtkwaliteit

Het creëren van een comfortabele omgeving die de gezondheid en het welzijn van gasten optimaliseert, begint bij de basis. Hoge niveaus van fijnstofdeeltjes in de lucht, plus VOS-emissies van alledaagse voorwerpen en oppervlakken vormen een risico voor de gezondheid van mensen. Dit leidt tot problemen op zowel korte als lange termijn. Deze factoren, in combinatie met het besmettingsgevaar rond covid-19, hebben geleid tot een groot bewustzijn van de consument ten aanzien van de lucht die hij inademt. Kiezen voor vloeren die deze deeltjes actief opvangen en de VOS-uitstoot terugdringen, zal gasten helpen zich meer op hun gemak te voelen en de lucht echt schoon te maken.


Tarkett richt zich op het ontwerpen van vloerproducten die een comfortabele, gezonde omgeving bevorderen. Het DESSO AirMaster tapijt vangt bijvoorbeeld de onzichtbare stofdeeltjes in de lucht op en voorkomt dat ze weer in de lucht terechtkomen. Het is wel van belang om de vloeren periodiek te stofzuigen, met een stofzuiger met hepa-filter. AirMaster is het eerste en enige tapijtproduct met het GUI Gold Plus-label, de hoogst mogelijke accreditatie die wordt toegekend door Gesellschaft für Umwelt- und Innenraumanalytik (GUI), de toonaangevende onafhankelijke Duitse organisatie voor het testen van de luchtkwaliteit. Hoteliers kunnen er zeker van zijn dat een AirMaster-vloer goed is voor het milieu, net als voor hun gasten.

iD Inspiration vinylvloer van Tarkett

Voor hotels die stenen of houten vloeren willen imiteren, bieden vinylplanken (bijvoorbeeld Tarketts iD Inspiration) de perfecte mix van natuurlijke ontwerpen in combinatie met de best presterende vinylmaterialen. iD Inspiration is ftalaatvrij en geprint met inkten op waterbasis om te voldoen aan verbeterde milieu- en binnenluchtkwaliteitsnormen, en ultra-lage VOS-emissies.

 

Leg de lat hoger met extra welzijnsmaatregelen voor de binnenluchtkwaliteit in uw hotel

Naast het bevorderen van een betere binnenluchtkwaliteit, moeten hotelmanagers en –ontwerpers ook de ruimtes waarin gasten verblijven en de manier waarop ze daar bewegen, onder de loep nemen. Het gebruik van zonering en bewegwijzering kan helpen om ervoor te zorgen dat gasten zich veilig en geborgen voelen als ze zich door de gemeenschappelijke ruimtes bewegen.


Het gebruik van een combinatie van vloermaterialen – zoals tapijttegels en vinylvloeren – is een eenvoudige maar effectieve manier om de bewegingsstroom subtiel te sturen en opstoppingen te verminderen, zonder het gevoel van ruimte te beïnvloeden met fysieke barrières. Deze vloerafwerkingen zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, wat bijdraagt aan het comfort van de gebruiker, en zorgen voor een duurzaam ontwerp dat lang meegaat.

 

Hoe esthetiek het welzijn bevordert

Bij het bevorderen van welzijn gaat het niet alleen om praktische zaken, maar ook om het creëren van ruimtes die er net zo goed uitzien als ze aanvoelen. Door te kiezen voor tapijten, vloerkleden en vinylvloeren die kunnen worden aangepast met patronen en kleuren die het welzijn bevorderen of het merk promoten, hoeft u geen compromissen te sluiten op het gebied van vorm en functie. En alleen wanneer u deze twee aspecten heeft afgedekt, kan een werkelijk positieve gastervaring worden bereikt.

 

Kijk hoe andere hotels gebruik maken van de vloeren van Tarkett

 

Gregory Van Overmeeren

Geschreven door

Gregory Van Overmeeren

Lees ook

Tarkett verlengt de levensduur van vloeren met Carpet ReUse Program®

Tarkett blijft ontwikkelen op het gebied van verduurzaming. Hoe kunnen we naast recyclage een nog duurzamere benadering vormen naar de levenscyclus ...

LEES MEER

Earth Overshoot Day 2023: mensheid leeft vanaf 2 augustus op de poef

Earth Overshoot Day identificeert jaarlijks de dag waarop het “natuurlijk budget” wereldwijd is verbruikt. Dit budget bestaat uit de hoeveelheid ...

LEES MEER
Nieuwsbrief