Overige

Tarkett in 2021: Innovatie, de werkplek van morgen en duurzaamheid

De wereld keek reikhalzend uit naar 2021 en ook voor Tarkett voelt het nieuwe jaar als een ‘nieuwe kans’. We werken aan verschillende projecten die 2021 voor ons bedrijf een spannend jaar moeten maken. Zo nemen we dit jaar een volgende stap in duurzaamheid, zetten we de Rethinking Workplace studie verder en maken we weer een digitaliseringsslag.

 

Introductie nieuwe                      iD Inspiration-collectie

iD inspiration gordijn design

In het begin van het tweede kwartaal introduceren we de nieuwe look van de iD Inspiration collectie, ook wel bekend als de iD Inspiration 30, 55, 70. De collectie heeft maar liefst 100 designs, die beschikbaar zijn in alle verschillende legtechnieken. De collectie heeft een nog mattere uitstraling dan zijn voorganger en speelt daarmee in op de trend van de toekomst. Mat is erg populair en dankzij verschillende nieuwe productietechnieken kunnen we nu nog realistischere designs van hout en mineralen produceren.


100 designs beschikbaar op de vele soorten installatiemethoden

Alle kleuren en designs, die nu nog natuurgetrouwer worden, komen beschikbaar in de vele soorten installatiemethoden zoals glue down, loose-lay en de traditionele click. Met de nieuwe vinyltegels en -planken van iD Inspiration is eindeloos combineren mogelijk en geeft u uw vloer een persoonlijk tintje: u tilt uw interieur naar een hoger niveau. Mix en match dessins met hout en betonlook, speel met kleurtinten en combineer met bijpassende accessoires.

 

Rethinking Workplace: de invloed van COVID-19

IN_PostCovid19_Wayfinding_Carved_Ridge_001[1]

In de loop van het jaar delen we ook de resultaten uit het nog steeds lopende Rethinking Workplace-onderzoek. Hierin gaan we na hoe werknemers verwachten dat het kantoor eruit zal zien na de pandemie. De verwachting is dat de resultaten van dit onderzoek laten zien dat COVID-19 een grote invloed gaat hebben op de toekomst van het kantoor. Waar hechten medewerkers waarde aan na de pandemie, en welke invloed heeft dat op de werkruimte? We zetten dit af tegen de resultaten van voor en tijdens de crisis, en kijken wat er is veranderd.

Dat het kantoor altijd een belangrijke functie zal blijven houden staat voor ons buiten kijf, maar de rol zou kunnen veranderen ten opzichte van een jaar geleden. Het kantoor gaat mogelijk meer een ontmoetingsplaats worden waar sociaal contact centraal staat. Hier moet bij de inrichting zeker rekening mee gehouden worden. Wilt u al inspiratie opdoen uit de resultaten van eerdere Rethinking Workplace-onderzoeken? Klik dan hier.

 

Uitbreiding digitaal aanbod voor consumenten en ontwerpers

Room designer ss

Veel consumenten, architecten en ontwerpers gebruiken verschillende tools om hun ontwerpen digitaal tot leven te brengen. Het helpt hen als zij producten virtueel in hun model kunnen passen, zodat structuren en texturen zichtbaar worden. Bij Tarkett bieden we op dit moment al digitale producten aan, maar we breiden het aanbod in 2021 verder uit. Op deze manier voorzien we nog beter in de behoefte van de architect bij het intekenen van hun ontwerpen.

Zo lanceerden we in 2019 al de ‘Room Visualizer’, een tool waarmee bezoekers van de website zelf kunnen zien hoe een Tarkett-vloer in een projectruimte past. We hebben de tool in 2020 uitgebreid en u kunt nu ook zelf een foto uploaden van uw eigen ruimte en de gewenste Tarkett-collectie erin plaatsen. Zo ziet u meteen hoe een vloer er in uw ruimte uitziet. Bent u benieuwd hoe onze vloeren er bijvoorbeeld in uw eigen receptie of vergaderruimte uitzien? Probeer dan de Room Visualizer hier. Deze tool blijven wij dit jaar verder optimaliseren door het toevoegen van enkele nieuwe functionaliteiten.

 

Ons inzamel- en recyclageprogramma ‘ReStart’ voor een duurzamere toekomst

PI_EMEA_RESTART_SUSTAINABILITY_006 (1)

Ook dit jaar krijgt ReStart® al onze aandacht. In dit project blijven we komend jaar samenwerken met onze partners om zoveel mogelijk vloeren retour te krijgen in ons Carpet Recyling Centre in Waalwijk en in de andere recyclagecentra in Europa. Hier verwerken we zoveel mogelijk post-consumer materiaal en snijafval tot gelijkwaardige grondstof om er weer nieuwe vloeren te maken. In 2021 nodigen we al onze partners uit op onze locatie in Waalwijk, zodat zij van dichtbij kunnen zien hoe we met het ReStart-programma ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. We zetten dit jaar ook stappen om richting de 1 miljoen kilogram aan verwerkt DESSO tapijt en vinylvloeren te gaan voor de Benelux! Bij Tarkett praten we er niet alleen over…. We doen het ook echt!

Tarkett wil haar ecologische voetafdruk blijven verkleinen

We zijn continu bezig onze bedrijfsprocessen duurzamer te maken. Tegenwoordig wordt 12% van onze producten gemaakt uit gerecycleerde grondstoffen, en in 2030 willen we dat dit minstens 30% wordt. Sinds 2020 verlaagden we onze CO2-uitstoot met 20% ten opzichte van 2010, en over tien jaar willen we dat dit zelfs 30% minder is. Meer informatie over de manieren waarop Tarkett zo duurzaam mogelijk probeert te werken, vindt u op de site “Doing good. Together.” Ook in 2021 introduceren we een aantal nieuwe duurzame collecties, waar we u vanzelfsprekend op de hoogte van brengen.

 

Wilt u als eerste op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Dit is slechts een kleine greep van de innovaties en initiatieven waar Tarkett in 2021 verdere stappen richting een duurzame toekomst mee zet. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom onze producten en diensten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

 

Ja, ik schrijf me in!

Filip Eeckhout

Geschreven door

Filip Eeckhout

General Manager BeLux

Lees ook

Volg ons op social media

  instagram.com/tarkebelux facebook.com/TarkettBELUX youtube.com/user/TarkettBelux pinterest.com/tarkettofficial/ linkedin.com/company/tarkett/      

LEES MEER

Ook in 2020 zitten we niet stil...

2020 belooft een mooi jaar te worden. Verschillende succesvolle trends en ontwikkelingen uit 2019 zetten zich door in 2020 en we voegen daar ook nog ...

LEES MEER
Nieuwsbrief