Overige

Ook in 2020 zitten we niet stil...

2020 belooft een mooi jaar te worden. Verschillende succesvolle trends en ontwikkelingen uit 2019 zetten zich door in 2020 en we voegen daar ook nog een paar mooie nieuwe ontwikkelingen aan toe. Lees hieronder wat u zoal kunt verwachten in 2020.

Virtual Reality Empathy Platform (VR-EP)

In 2020 willen we onze kennis en expertise blijven delen op het gebied van ontwerpen voor de ouderenzorg. Zo weten we door onderzoek en ervaring dat het gezichtsvermogen en cognitief bewustzijn een grote invloed hebben op de perceptie van ouderen. We willen dit jaar daarom doorgaan met de virtual reality-demonstraties. Tijdens deze sessie ondervindt u zelf hoe mensen met dementie kleuren en contrasten ervaren.

Wilt u meer weten over ontwerpen voor de ouderenzorg of een VR-EP-demonstratie aanvragen? Ga dan naar https://ontwerpenvoorouderenzorg.tarkett.be/. Hier kunt u een rapport downloaden of een demonstratie aanvragen.

 

ARCHITECT@WORK Brussel

Dit jaar zijn we aanwezig op het event Architect@Work in Brussel. Daar wordt de focus gelegd op innovatieve producten, materialen, toepassingen en services. De inzendingen worden beoordeeld door een panel van architecten en interieurontwerpers, maar het event is vooral gericht op het uitwisselen van kennis en innovatieve ideeën.

We verwelkomen u graag op 16 en 17 september 2020 tijdens Architect@Work in Tour & Taxis Brussel.

 

Bomenplantactie 2020

Na de branden in het Amazonewoud en de vreselijke bosbranden in Australië willen we graag ons steentje bijdragen om de aarde er weer een stukje bovenop te helpen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo zullen we aan de hand van donaties lokaal nieuwe bossen aanplanten.

We zijn dan ook verheugd om in 2020 de bomenplantactie via onze sociale mediakanalen te starten. Op die manier willen we niet alleen de natuur een handje helpen, maar ook het debat over duurzaamheid aanmoedigen. Het gaat dus om meer dan bomen planten: we creëren ook bewustzijn. Houd onze sociale mediakanalen in de gaten!

 

Stockholm Furniture Fair 2020

In februari 2020 nemen we opnieuw deel aan de Stockholm Furniture Fair. Al voor langere tijd is de tweede week van februari dé week van het design in Zweden, en dit jaar viert deze vakbeurs zijn zeventigste verjaardag. Dit jaar organiseren we in samenwerking met Note Design Studio de Natural Bond expositie. Langs die weg willen we de circulaire economie op de voorgrond plaatsen. De materialen in de expositie zijn of zullen worden gerecycleerd, of ze zullen worden hergebruikt en in een oneindige technische cirkel geplaatst. Zo wordt het gebruikte materiaal telkens nieuw leven ingeblazen.

We zijn van 4 tot en met 8 februari van de partij op de Stockholm Furniture Fair in Hall C, stand C11:31.

Meer informatie over Stockholm Furniture Fair

 

ReStart® en het Carpet Recycle Center

In 2019 hebben we trots het ReStart®-inzamelprogramma geïntroduceerd en enkele ReStart®-partners mochten reeds hun certificaat ontvangen. Om ReStart® nog succesvoller te laten verlopen, hebben we samen met Aquafil het Carpet Recycle Center geopend. Daar wordt het garen op een duurzame manier van de tapijtrug gescheiden. Deze beide componenten kunnen worden gerecycleerd en opnieuw worden gebruikt als grondstof. We willen in 2020 ons netwerk van ReStart®-partners nog verder uitbreiden.

Lees meer over ReStart® en ontdek hoe u partner wordt

 

Design Center Waalwijk

Al enkele jaren heeft Tarkett op drie locaties in Europa designcentra, namelijk in Clervaux, Waalwijk en Parijs. Deze designcentra zijn gericht op maatwerk en co-creatie, zodat er samen gewerkt kan worden aan de perfecte vloeroplossing.

Het DESSO Carpet Design Center™ in Waalwijk is een designlaboratorium en productiefaciliteit in één. Hier kunt u samen met het designteam de perfecte tapijttegel ontwikkelen door kleuren en structuren te combineren. Zo creëert u een uniek tapijt voor uw interieur, met de ideale look en de beste eigenschappen. In het DESSO Carpet Design Center™ geven we u de kans om creatief met onze duurzame materialen en productiemethoden aan de slag te gaan. Het resultaat: een tapijt dat volledig aansluit op uw specifieke eisen en persoonlijke stijl. Net als in het verleden organiseren we hier ook in 2020 geregeld activiteiten en rondleidingen.

Meer weten over het DESSO Carpet Design Center™?

 

Dit is maar een greep uit de projecten die we in 2020 gaan realiseren, want er staat natuurlijk nog veel meer op de agenda dit jaar. Duurzaamheid, het Cradle-to-Cradleprincipe, personalisatie en co-creatie blijven een grote rol spelen, waarbij de focus ligt op de meest duurzame oplossing. Kortom, 2020 belooft een mooi jaar te worden en wij zijn er helemaal klaar voor.

Benjamin Van Rompaey

Geschreven door

Benjamin Van Rompaey

Ik combineer graag mijn interesse in duurzaamheid en circulariteit met mijn passie voor marketing en communicatie. Omdat bij Tarkett de gevolgde strategie draait om duurzaamheid, kan ik als Marketing Manager BeLux met mijn persoonlijke visie een positieve bijdrage leveren aan dit verhaal.

Lees ook

Een terugblik op 2019

Aan het begin van het nieuwe jaar is het goed om even stil te staan bij de gebeurtenissen en prestaties van het afgelopen jaar. Bij Tarkett hebben we ...

LEES MEER

Tarkett in 2021: Innovatie, de werkplek van morgen en duurzaamheid

De wereld keek reikhalzend uit naar 2021 en ook voor Tarkett voelt het nieuwe jaar als een ‘nieuwe kans’. We werken aan verschillende projecten die ...

LEES MEER
Nieuwsbrief