Overige

Een terugblik op 2019

Aan het begin van het nieuwe jaar is het goed om even stil te staan bij de gebeurtenissen en prestaties van het afgelopen jaar. Bij Tarkett hebben we vier kernwaardes waar we ons bij elke activiteit, prestatie of introductie door laten leiden. Dit noemen we de 4 C’s: Committed, Collaborative, Creative en Caring. De afgelopen jaren hebben we laten zien dat het belangrijk is om elke keer die stap extra te zetten, zodat we ons kunnen houden aan de beloftes die we doen. De relaties die we hebben opgebouwd en onderhouden, zijn gebaseerd op vertrouwen en het delen van kennis, want samen staan we sterker. Daarbij blijven we nieuwe mogelijkheden verkennen, zodat we van creatieve ideeën realiteit kunnen maken.

Committed

Net als voorgaande jaren stond 2019 in het teken van duurzaamheid. We zijn gefocust op Cradle-to-Cradle design en daarmee het stimuleren van een circulaire economie. En we hebben hierin een grote stap gezet met het ReStart®-inzamelprogramma. Met dat ReStart®-inzamelprogramma helpen we onze klanten om snijafval en gebruikte vloerproducten op een duurzame manier te beheren. We waren erg verheugd om reeds enkele ReStart®-partners te verwelkomen en hen een certificaat te overhandigen. In 2020 hopen we het netwerk van ReStart®-partners nog verder uit te breiden, zodat we samen toegewijd kunnen samenwerken aan een circulaire economie.

Lees hier meer over het ReStart®-inzamelprogramma

Collaborative

Samen staan we sterk, en dat laat Tarkett graag zien. De verschillende samenwerkingen hebben ons mooie ervaringen en prestaties opgeleverd. Zo hebben we samen met Aquafil het Carpet Recycle Center geopend. In het Carpet Recycle Center is het mogelijk om het garen en de tapijtrug op zo’n manier te scheiden dat er 95% garenzuiverheid behouden blijft en Aquafil het garen kan recycleren. In vele gevallen kan de tapijtrug die overblijft ook worden gerecycleerd door Tarkett, terwijl het recycleren van de EcoBase-ruggen tot 84% meer CO2-besparing kan opleveren ten opzichte van verbranding. De samenwerking tussen Tarkett en Aquafil heeft het mogelijk gemaakt om een baanbrekende technologie te ontwikkelen die een grote stap zet in de richting van een circulaire economie.

Lees hier meer over het Carpet Recycle Centre

Ook hebben we onze creatieve samenwerking laten zien en zijn we op verschillende evenementen aanwezig geweest. Met onze tentoonstelling Formations hebben we de samenwerking met Note Design Studio tijdens de Milan Design Week laten zien en hebben we de creatieve mogelijkheden van de inmiddels geïntroduceerde iQ Surface getoond. In de homogene vinylcollectie staan functie, vorm en kleurexpressie op gelijke voet. De collectie laat ook zien dat dit product niet alleen voor vloeren of muren geschikt is, maar dat het design zich ook perfect leent voor toepassing op meubels en objecten.

Creative

We dragen creativiteit en design hoog in het vaandel en streven ernaar om elke keer weer een nieuwe creatieve vloeroplossing te vinden. Zo hebben we, na de overname van DESSO, gezocht naar een oplossing waarbij de tapijten van DESSO en de harde vloeren van Tarkett gecombineerd kunnen worden. Door het Fusion-concept komt een inspirerende en gezonde werkomgeving steeds dichterbij, mede door de tegel- en plankformaten, die ontelbaar veel patronen, kleuren en stijlen mogelijk maken.

Lees hier meer over Fusion

Caring

Door onze duurzame manier van werken laten we zien dat we ons bekommeren om het welzijn en de gezondheid van onze medemens. Maar ook met andere projecten tonen we onze aandacht voor verschillende maatschappelijke kwesties. Zo hebben we ons in 2019 onder andere gericht op het ontwerpen van ruimtes in de ouderenzorg, voor personen met verschillende leeftijdsgebonden aandoeningen, zoals dementie.

De keuze van ontwerpen en materialen maakt een enorm verschil in hoe de leefomgeving wordt ervaren en benut. Mede door jarenlang onderzoek en een ruime ervaring heeft Tarkett de expertise om ondersteuning te bieden aan professionals die zorgen voor ouderen. Dit hebben we in 2019 onder andere mogelijk gemaakt door het Virtual Reality Empathy Platform (VR-EP) aan te bieden. Dat is een virtualrealitytool waarmee professionals kunnen zien en ervaren hoe het gezichtsvermogen en cognitieve bewustzijn de perceptie van ouderen kunnen beïnvloeden. We hebben al vele demonstraties gegeven aan onder anderen architecten en eindgebruikers, en op deze manier al veel begrip en bewustzijn gecreëerd op het gebied van ontwerpen voor de ouderenzorg.

Lees hier meer over onze VR-EP-tool


Wij zijn klaar voor 2020

2019 is een jaar waarop we trots zijn, waarin we veel hebben bereikt en gepresteerd. Wij willen iedereen met wie we samengewerkt hebben daarvoor bedanken! Zonder jullie was het niet gelukt. Mede door de aanhoudende samenwerking zijn wij er klaar voor om samen van 2020 een nóg mooier jaar te maken.

LEES HIER ONZE VOORUITBLIK VOOR 2020

 

Benjamin Van Rompaey

Geschreven door

Benjamin Van Rompaey

Ik combineer graag mijn interesse in duurzaamheid en circulariteit met mijn passie voor marketing en communicatie. Omdat bij Tarkett de gevolgde strategie draait om duurzaamheid, kan ik als Marketing Manager BeLux met mijn persoonlijke visie een positieve bijdrage leveren aan dit verhaal.

Lees ook

Onze CO2 uitstoot moet verminderen! Tips om samen een wereld van verschil te maken.

In een klimaatrapport van de Verenigde Naties (VN) dat werd gepubliceerd in 2018, wordt aangegeven dat een temperatuurstijging van 0,5 graad een ...

LEES MEER

Tarkett in 2021: Innovatie, de werkplek van morgen en duurzaamheid

De wereld keek reikhalzend uit naar 2021 en ook voor Tarkett voelt het nieuwe jaar als een ‘nieuwe kans’. We werken aan verschillende projecten die ...

LEES MEER
Nieuwsbrief