Duurzaamheid Product

Derde prijs voor iD Revolution

Kiezen voor duurzaam maakt intussen deel uit van ons DNA

De Prix de l’Environnement van de Luxemburgse belangenvereniging voor de industrie was de derde prijs die onze iD Revolution-vloeren in de wacht sleepten. Kiezen voor duurzaamheid is bij Tarkett eigenlijk geen keuze meer, maar een deeltje van ons DNA. Dat we er nu ook in Luxemburg voor in de bloemetjes gezet werden, spoort ons alleen maar aan om nog meer in de richting van een circulaire economie te denken én te handelen.

Streven naar een betere wereld, wij proberen bij Tarkett meer dan ons deel te doen. Kiezen voor duurzaamheid beschouwen we in het huidige tijdperk als onze plicht. Al meer dan tien jaar bundelen we onze expertise om gezonde en mensvriendelijke ruimtes te creëren en tegelijk het natuurlijk kapitaal te beschermen. iD Revolution is één van de projecten waarmee we hoog inzetten op zowel kwaliteit als duurzaamheid. Nadat we er in Frankrijk en in de UK al een award mee in de wacht sleepten, beloonde ook het Luxemburgse FEDIL ons met een prijs. De Luxemburgse minister voor milieu en omgeving Carole Dieschbourg was op 26 november aanwezig toen iD Revolution als winnaar uit de bus kwam. Bij FEDIL selecteerden ze onze innovatie op vlak van veerkrachtige vloeren uit een record aantal inzendingen. Niet alleen ons niveau van innovatie en de ecologische voordelen, maar ook de duurzame ontwikkeling en de functionele haalbaarheid van iD Revolution wisten de zevenkoppige jury van experts te overtuigen. Dat maakt ons uiteraard trots. Het bijbehorende certificaat gaan we dan ook de twee komende jaren zeker uitdragen, maar tegelijk denken we ook alweer een stap verder.

0-5

"iD Revolution bestaat voor 83 procent uit gerecycleerd materiaal en komt nagenoeg volledig tot stand met herwonnen water en groene elektriciteit"

We lanceerden iD Revolution begin vorig jaar. Met dit project realiseerden we de eerste milieuvriendelijke modulaire vloerbedekking in 12 hout- en steenontwerpen. ‘De revolutie begint onder uw voeten’ is een slogan die we niet zomaar kozen. iD Revolution-vloeren bestaan voor 83 procent uit gerecycleerd materiaal. De tegels en platen zijn op hun beurt via ons ReStart®-programma ook volledig recyclebaar. Maar we gingen nog net dat stapje verder in het productieproces. 99 procent van het water dat we ervoor gebruiken is gerecycleerd en alle elektriciteit komt van hernieuwbare bronnen. Zo werd het ook de eerste milieuvriendelijke modulaire vloer met het Cradle to Cradle® Gold-certificaat.

Ontdek de collectie 

Al meer dan 100 certificeringen

Dat certificaat is bij ons haast de maatstaf geworden. Met over de 100 Cradle to Cradle®-certificeringen - and counting - hebben we er meer dan eender welke andere speler op de vloermarkt. Bij de toekenning van zo’n certificaat wordt rekening gehouden met het gebruik van gezonde en gerecycleerde materialen, hernieuwbare energie, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid en bedrijfsethiek. Onze duurzaamheidsstrategie die we al in 2009 in het leven riepen, werpt meer dan zijn vruchten af. Een van de eerste resultaten van dat initiatief was ons ReStart®-programma waarmee we intussen al meer dan 102.000 ton aan vloerresten ophaalden en omzetten in nieuwe grondstoffen. Elke dag 1,3 miljoen vierkante meter aan vloeren verkopen is één ding, maar bij Tarkett doen we dat zeker niet ten koste van het milieu.

Ontdek alles over onze Cradle-to-Cradle® -certificeringen

 

0 (2)-1

0 (1)-1

 

Benjamin Van Rompaey

Geschreven door

Benjamin Van Rompaey

Lees ook

Tarkett verlengt de levensduur van vloeren met Carpet ReUse Program®

Tarkett blijft ontwikkelen op het gebied van verduurzaming. Hoe kunnen we naast recyclage een nog duurzamere benadering vormen naar de levenscyclus ...

LEES MEER

Earth Overshoot Day 2023: mensheid leeft vanaf 2 augustus op de poef

Earth Overshoot Day identificeert jaarlijks de dag waarop het “natuurlijk budget” wereldwijd is verbruikt. Dit budget bestaat uit de hoeveelheid ...

LEES MEER
Nieuwsbrief